LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
24 març 2020
Categories
General

L’ajuntament de la Pobla de Segur ajorna la celebració de Vianda, festival gastronòmic de muntanya

El festival se celebrarà el proper 26 de setembre, i vol posar en valor les singularitats productives, gastronòmiques i culturals  de la Pobla de Segur i del Pallars.

Havia de ser el 2 de maig, però finalment se celebrarà el 26 de setembre. Serà Vianda, el festival gastronòmic amb què l’Ajuntament de la Pobla vol impulsar i posar en valor les singularitats del teixit productiu, gastronòmic i cultural del municipi i de la comarca.

Les circumstàncies actuals han obligat a l’Ajuntament a ajornar-lo. “Hem de concentrar-nos en protegir-nos i en combatre, en la mesura de les nostres possibilitats, la pandèmia que ens està atacant amb tanta força!”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Pobla, Mia Tirbió.

El programa ja estava tancat. Informats del canvi, tots els participants han manifestat la seva comprensió i han confirmat la seva presència per el proper mes de setembre. La inauguració havia d’anar a càrrec de la consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, qui ha emplaçat la seva assistència a la propera tardor. Vianda compta amb el suport d’entitats, administracions i empreses privades d’àmbit pirinenc i català.

Vianda és un nou projecte que se celebrarà enguany per primer cop, i està configurat amb la voluntat de ser transversal, local i global: mercat, gastronomia, divulgació, espais d’experimentació i de gaudi, llocs d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements, cultura i valorització dels recursos del territori.

Vianda se celebrarà al centre històric de la Pobla. Així, al carrer Major, el Mercat de Viandes acollirà una trentena de productors agroalimentaris i d’arts i oficis relacionats amb la gastronomia; a la plaça de la Pedrera s’ubicarà l’Espai Brasa, on els productors de carn de la Pobla oferiran un àpat, que es podrà acompanyar amb altres productes locals: cervesa, vi, ratafia i infusions.

Altres activitats tindran lloc als locals rehabilitats del centre històric i a la plaça del Daldo: música folk amb grups pirinencs, cercavila i teatre de carrer, demostració de xollada d’ovelles, espectacles de màgia i teatre per a tots els públics, tallers participatius, demostracions de cuina en directe, sessions divulgatives, una taula rodona amb nutricionistes i cuiners de reconegut prestigi, maridatges entre productes locals guiats pels mateixos elaboradors, exposicions…

L’hostaleria també tindrà un paper destacat, amb un Circuit de tapes pels bars i restaurats de la Pobla, i un sopar literari amb Maria Barbal.

L’Ajuntament vol agrair la col·laboració desinteressada de les padrines del poble, que han aportat receptes que formaran part d’una publicació recopilatòria sobre la cuina de la Pobla, i de totes les persones i col·lectius que fins ara s’hi han sumat al projecte, que vol ser de tots els poblatans i les poblatanes.