La Pobla de Segur celebra la Setmana de la Natura
Des del 25 de maig fins el 3 de juny, l’Ajuntament de la Pobla de Segur se sumarà als actes de la Setmana de la Natura, que s’organitzen arreu de Catalunya, amb un programa ple d’activitats. L’objectiu principal de la Setmana de la Natura, i compartit pel consistori, és promoure accions a favor de la conservació de la natura.
La Setmana arrencarà aquest dimarts amb una classe de ioga a la natura. Els jardins de Casa Mauri acolliran dijous 27 la projecció dels millors documentals naturalistes. L’endemà, l’alumnat de l’escola Els Raiers participarà en una batuda de recollida de brossa al camí de Ribera.
La Setmana de la Natura, de fet, seran dues setmanes. Així, el dilluns 31 de maig es realitzarà un cens de nius d’orenetes de la Pobla de Segur i l’endemà hi haurà una sessió d’aeroioga a la natura amb teles acrobàtiques. El dimecres 2 de juny tindrà lloc el taller de construcció i substitució de caixes nius i, per últim, un estudi de la qualitat ambiental del riu Noguera Pallaresa, previst pel dijous 3.
Totes les activitats són gratuïtes, per bé que algunes necessiten d’inscripció prèvia. És el cas de les dues sessions de ioga, el taller de construcció de caixes niu i l’estudi de la qualitat ambiental del riu. Aquestes inscripcions es poden fer a través del següent enllaç.
Concurs fotogràfic
Durant aquestes dues setmanes, participa al concurs fotogràfic d’Instagram i podràs guanyar un dels cinc vals de 20 euros descompte per gastar al comerç local que se sortejaran. Per fer-ho només caldrà que pengis una foto relacionada amb la natura present a la Pobla de Segur o alguna fotografia de les diferents activitats que s’organitzaran. Per entrar al sorteig caldrà ser seguidor del compte d’instagram de l’Ajuntament, i utilitzar l’etiqueta #SetmanaNaturaPobla. Recorda que el perfil ha de ser públic.
La Setmana de la Natura
La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre, formada per associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca. La XCN va néixer al febrer del 2019, fruit de la fusió entre la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT).
La XCN promou la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic i la gestió sostenible del territori, mitjançant la participació i implicació social, representant i donant suport a les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental de Catalunya.